CREMA to ważna sprawa!

Crema – jest to pianka powstająca podczas parzenia kawy espresso w ekspresach ciśnieniowych. Prawidłowo zaparzone espresso powinno mieć około 25-30 ml i taka pojemność kawy powinna nalecieć nam do filiżanki w ciągu 25 sekund. Aby crema była gruba i długo utrzymująca się na powierzchni filiżanki należy stosować mieszanki Arabici z Robustą, ponieważ to robusta nadaje większą cremę na kawie.
DSC_0079

Na powyższym zdjęciu może to nie espresso, ale kawa przygotowana z naszej mieszanki INFERNO.
A mieszanka ta jest idealna zwłaszcza do espresso.

inferno

Czy masz dość odwagi, by zakosztować smaku ciemności i poczuć jej moc? Mieszanka o mocnym, zdecydowanym smaku i dużej zawartości kofeiny. Spróbuj! Spróbuj, a nie pożałujesz!

Smak: lekko karmelowy
Kwaskowatość: niewielka
Moc: dynamit

Błędem byłoby gdybyśmy nie polecili Wam również naszej flagowej mieszanki NOCNY ŁOWCA, crema = idealna.

lowca

 

Ta kawa obudzi w Tobie łowcę. Nie tylko w nocy. Spojrzenie nabierze ostrości, obudzi się pierwotny instynkt. Poczuj smak polowania…

Smak: subtelnie pikantny
Kwaskowatość: mała
Moc: stosunkowo wielka

 

 

 


źródło &.: Cafe Panamera

 

Leave a comment